Duurzame bloemist

Duurzame bloemist

Boeketterie Middelburg staat voor Natuurlijk Duurzaam.
Wij ondernemen volgens drie pijlers: People, Profit en Planet. Waarbij we goed willen zorgen voor onze medewerkers, ons bedrijf en het milieu. Duurzaam ondernemen heeft de toekomst!

Biologische bloemen en planten
We kopen zelf onze bloemen en planten in op de veilingklokken van Flora Holland en weten zo precies de herkomst en hoe duurzaam ze zijn geteeld. We zijn al sinds 2008 bezig met de inkoop van MPS-A gecertificeerde bloemen en biologische bloemen. 50% van onze inkoop van bloemen en planten is inmiddels duurzaam gekweekt, we streven naar 80% binnen 3 jaar. 

Duurzame bedrijfsvoering

De bedrijfsvoering van Boeketterie Middelburg is volledig aangepast en voldoet aan de gestelde normen. Wij maken gebruik van groene stroom, energiebesparende led lampen, gerecycled en ongebleekt inpakpapier, speciaal verpakkingsmateriaal en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Het afval wordt zoveel mogelijk gescheiden en we verwerken geen geverfde bloemen meer, omdat deze het milieu erg belasten.

Sinds oktober 2019 zijn wij, als eerste bloemist in Nederland, gecertificeerd als "Green Florist Shop". Daar zijn we erg trots op.

Het is voor ons continu een uitdaging om nóg duurzamer te ondernemen en we steken hier veel energie in. Wij zijn klaar voor de toekomst, u ook?